Jeste li već isprobali Fimo efekt kože FIMO masa efekt kože na prvu djeluje ko i fimo soft, no nakon pečenja, Fimo efekt kože poprima oblik prave kože. Možete je rezati, šivati, bušiti, ljepiti. U nastavku Vam donosimo ideju kako iz fimo efekt kože izradite bookmarkere. Isprobajte, stvarno je super. :)

Potrebno:

Fimo effect leather effect fuksija 57 gr (cijela)

Fimo effect leather effect ivory 28,5 gr (pola)

Fimo effect leather effect crna 28,5 gr (pola)

Ponudu fimo mase sa efektom kože možete vidjeti ovdje: Fimo efekt kože

Škare, momentno ljepilo,

Klješta za pravljenje rupa,

Valjak, pečat sa slovima

01

Predložak kojeg možete napraviti od papira

Korak 1.

1 1

U rukma izradite kuglice od fimo mase fuksija i ivory zatim ih uz pomoć valjka razvaljajte jednu kraj druge  do debljine od 0,5 cm.

Korak 2.

2

Nakon što ste razvaljali fimo opet ga preklopiti ko na slici i opet prelaziti s valjkom I postupak preklapanja ponavljate sve dok ne postignete željeni gradijent boje.

Korak 3.

3

Zatim razvaljajte oko 3mm debljine I toliko široko da se predložak uklapa i da možete izrezati željeni oblik. Postupak ponovite i sa crnom fimo masom da dobite pravokutnik debljine 3mm.

Korak 4.

4

Ukoliko želite možete uz pomoć žiga si otisnuti poruku ili citat (slova složite obrnutim redosljedom).

Korak 5.

5

Stavite fimo na papir za pečenje I stavite peči u pećnicu na 130 stupnjeva 30 minuta. Nakon što se Fimo efekt kože ispeče vrlo je fleksibilan te ga možete rezati, bušiti I šivati,….

Korak 6.

6

Sada kada se fimo masa ispekla i  ohladila izrežite željeni oblik po predlošku I na kraju izbušite rupu kao na slici .  Od crne fimo mase izrežite pravokutnik veličine 3 *5 mm i napravite resice ko što je i na slici. Od ostatka fimo mase izrežite trakice 10 cm duge i debljine 2 mm koje ćete provesti kroz rupu na koje ljepite dio sa resicama.

fin