Bliži se Valentinovo, a ne znate što pokloniti voljenoj osobi? Buket cvijeća je super, ali često ga smatramo previše jednostavnim poklonom. Isto kao i čokolada, to je poklon s kojim se teško može pogriješiti, ali volimo dodati još nešto uz nju. Zašto onda ne bi spojili to dvoje na poseban i kreativan način? Ovdje ćemo vam pokazati kako to napraviti na vrlo jednostavan način. Ovo je također savršen poklon za pokazati zahvalnost i odgovara u bilo kojoj situaciji. Na kraju možete pronaći videou kojem se prikazan postupak izrade.

 

Potreban materijal:

  1. Čokoladice ili bomboni u omotu
  2. Slamke
  3. Krep papir
  4. Krep traka (cvjećarska)
  5. Vruće ljepilo, škare, prozirno ljepilo u tubi ili traci

 

 

1. Zaljepite po jednu slamku za svaku od čokoladica. Pazite da se ne opečete!

2. Pripremite krep papir u željenoj boji za latice. Izrežite traku širine 8 cm (ovisno o veličini čokoladica) i dužine 20 cm. Preklopite traku 3 puta kako bi lakše s jedne strane izrezali oblik latica.

3. Razvucite traku i nanesite ljepilo uz duž trake po strani koja nije izrezana. Važno je biti nježan jer je krep traka osjetljiva i lako se trga.

4. Počevši od donjeg dijela čokoladice (uz slamku) krenite ljepiti traku oko čokoladice. Ljepite ju i nabirajte tako da ju cijelu možete zaljepiti na taj donji dio kako bi dobili oblik cvijeta. Zadnji dio možete samo pričvrstiti selotejpom.

5. Po želji možete izrezati i list te ga zaljepiti na slamku, ispod dobivenog cvijeta. List možete iskoristiti kako bi pokrio selotejp.

6. Slamku omotajte cvjećarskom trakom. Ona je savršena za to jer je zelena i samoljepiva tako da se pomoću nje dobiva uvjerljiva stabljika.

Možete eksperimentirati s trakom kako bi dobili drugačije oblike i veličine latica.

Nakon što naravite nekoliko cvijetova, svaki sljedeći ide sve brže, te ih možete raditi uz omiljenu seriju :)