Inspiracija za ovakve stvari obično dolazi iz svakodnevnih situacija koje se brzo pretvore u probleme. Primjerice, obična zdjela ili kutijica za gumbašnice lako završi na podu i teško je odmah pokupiti baš sve. Prednost ove zdjele je da magnetići drže sve na okupu.

Potreban materijal:

  1. FIMO masa - boje po želji
  2. Okrugla modlica za kolače ili čaša - veličinu možete odrediti sami
  3. FIMO lak (po želji)
  4. Valjak za razvlačenje mase, može i tvrđa plastična čaša
  5. Mali jaki magnetići
  6. Jako ljepilo
  7. Srebrna kontura za rubove

 

Boje koje su ovdje korištene:

  • FIMO soft bijela 8020-0, FIMO effect ruby quartz 8020-286, FIMO effect blue ice quartz 8020-306, FIMO soft zelena jabuka 8020-50, Fimo soft crna 8020-9.

Na slici su prikazane proporcije pojedinih boja korištene u ovom slučaju. 

Postupak izrade:

1. Odvojite FIMO masu po bojama koje želite. Gnječite svaku od njih koliko je potrebno da više ne bude tvrda. 

2. Zarolajte svaku boju u oblik zmije i omotajte jednu oko druge.

3. Razvaljajte ih poput tijesta. Na slici je prikazano kako se to radi uz pomoć alata za valjanje tijesta, ali valjak će napraviti jednako dobar posao. Ponovite postupak nekoliko puta kako bi se boje lijepo izmiješale. 

4. Kad ste zadovoljni rezultatom napravite lopticu i valjkom izvaljajte masu do željene debljine. Ovdje je debljina oko pola centimetra.

5. Izrežite krug željene veličine. Odmah možete utisnuti magnetiće s donje strane.

6. Rubove lagano svinite prema gore ili stavite masu na posudicu za pečenje kako bi se tokom pečenja sredina lagano spustila prema dolje.

7. Masu ispecite u pečnici sukladno uputama na pakiranju. Nakon što se ohladi, rub možete obojati u srebrno pomoću konture, ali i ne morate. Na slici se vidi razlika.

8. Magnetiće zaljepite na donju stranu zdjelice, ako ih niste već utisnuli u masu.

Dobili ste lijepu magnetsku zdjelicu koju možete koristiti za sve što želite i možete biti sigurni da metalne stvari neće samo tako ispasti iz nje :)