Posljednja dva mjeseca u godini obično su rezervirana za organizaciju Božića, Nove godine i cjelokupnog blagdanskog ugođaja. Naravno, to uključuje i nabavku kalendara za iduću godinu. Obično prihvatimo neki sponzorski kalendar i sretni smo s njim, ali negdje u pozadini uvijek postoji ona mala želja oko samog dizajna kalendara. Nekad bismo htjeli da ima više prostora za zapisivanje važnih događaja, nekad nam se ne sviđa slika na kalendaru, a nekad nam se jednostavno ne sviđa kalendar, bez nekog posebnog razloga.

Jeste li ikad pokušali napraviti svoj kalendar? Mi smo uvijek imali želju, ali činilo se kao previše posla. Sve dok nismo naišli na ovu ideju. 

Sve što je potrebno je jedan registrator, svejedno je da li je deblji ili tanji. Stranice kalendara možete isprintati, a ako imate volje možete ih i izraditi. Ostali materijal sami birate. Možete koristiti post-it papiriće, fotografije i slično.

Postupak izrade kalendara:

1. Na jednoj stranici registratora probušite rupicu. Važno je da bude blizu ruba, ali na sredini kako bi mogli kalendar objesiti na zid.

2. Isprintane ili izrađene stranice kalendara stavite u registrator na način da je siječanj na strani gdje je probušena rupica. Poželjno je da stranice kalendara budu u obliku tablice raširene na A4 stranicu. Važno je da budu isprintane horizontalno. 

October calendar

3. Objesite vaš novi kalendar.

4. Gornja stranica registratora je prazna i spremna da ju ukrasite kako god želite. 

Kao i uvijek, veselimo se vidjeti vaše radove!

Recollections Calendar Kit at Michaels